Kağızman pestil bol cevizli, Su, dut pekmezi, bal ve şeker kazanlarda karıştırılarak kaynatılır ve şıra elde edilir. Taze ve bol cevizler katılarak kurumaya bırakılır.
-Pestil, içerdiği vitamin bakımından bağışıklık sistemini destekler. Yağda eriyen mineraller içerdiğinden vücutta bulunan hücrelerin yenilenmesine ve yaraların çabuk bir biçimde iyileşmesine katkı sağlar. Üzüm ve dut pekmezleri demir mineralini içerdiğinden kansızlık sorununun önlenmesinde yardımcı yollardan biridir.
-Pestil nasıl saklanır?
-Kurutularak hazırlanan pestil, kurutulma yöntemiyle yapılan her yiyecek gibi uzun bir saklama süresine sahiptir. Ancak yine de pestili uzun süre muhafaza edebilmeniz için bazı noktalara dikkat etmeli ve pestilin saklanacağı yeri iyi seçmelisiniz. Pestili her zaman için serin ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Sıcak ortamda pestilin yapısı bozulabilir ve ortamda nem varsa pestilin lezzeti olumsuz yönde etkilenebilir. Özellikle direkt olarak güneş ışığıyla temas etmesi zaten kuru olan pestilin yapısında bozulma yaşanmasına neden olacaktır.
-Pestili buzdolabında saklamak da yine iyi bir tercih değildir. Çünkü buzdolabındaki aşırı düşük sıcaklık pestilin fazla kurumasına ve yenmeyi zorlaştıracak derecede sert bir yapıya bürünmesine neden olacaktır. Buzdolabı dışında muhafaza edilecek olan pestilin üstünü örtmenizde fayda var. Bu sayede pestilin muhafaza edildiği ortamdaki farklı kokuların pestile sinmesinin önüne geçebilirsiniz.
-İnternet sitemizden satın alabileceğiniz sade pestilimiz İspir yöresinde üretilmekte olup içerisinde glikoz kullanılmaktadır. Tamamen organik dutlardan yapılan sade pestili buradan satın alabilir ve güvenle yiyebilirsiniz.
Tarafınıza ulaşan ürünlerimiz vakumlu ve Ambalajlı şekilde ulaşmaktadır. Ambalajsız ürünler iade alınmamaktadır. İade esnasında size gönderilen fatura çıktısını da eklemeniz gerekmektedir.